Marcel Butuza pilot si manager general al Vectra Racing Romania, una dintre cele mai puternice echipe private de motociclism din Romania, a declarat ca bugetul necesar participarii nu a fost inca strans.

"Sunt incantat ca organizatorii Raliului Dakar si-au facut timp sa ne prezinte editia 2011. Dorim sa participam, dar suntem conditionati de bugetul de care avem nevoie pentru a ne inscrie. Impreuna cu Mani Gyenes si Alex Garbacea ne pregatim pentru acest concurs. Mai intai vom merge in Egipt la Raliul Faraonilor, iar apoi ne vom concentra pe Argentina si Chile. Sper totusi sa participam", a spus Butuza, citat de Mediafax.

La randul sau, Gabriel Nicolae, care nu a reusit sa participe la editia din 2008 a Raliului Dakar, clasa auto, deoarece acesta a fost anulat, a mentionat, ca pana in prezent nu a strans niciun euro.

"Noi suntem norocosii care atunci cand sa mergem la Dakar, competitia s-a anulat. Momentan o ducem extraordinar, avem buget zero si incercam ca peste doi ani sa strangem bugetul necesar si speram ca atunci sa nu se anuleze din nou", a afirmat Nicolae.

Pilotul ungur Balazs Szalay a prezentat, joi, din partea Amaury Sport Organisation, organizatorul Raliului Dakar si al Turului ciclist al Frantei, traseul editiei din 2011 al competitiei sud-americane. Acesta a anuntat ca traseul de anul viitor este, in proportie de 70% nou. De asemenea, Szalay a prezentat si noile limitari tehnice la care vor fi supuse motocicletele si autoturismele, cu incepere de la editia viitoare.