"Clientii care au contractat de la Piraeus Bank Romania S.A. credite in franci elvetieni (CHF) pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare vor putea beneficia de o noua oferta a bancii, creata special pentru a veni in sprijinul lor. Astfel, banca a decis sa preia de la clientii care intampina dificultati financiare in rambursarea creditelor contractate o parte din efectele negative ale evolutiei nefavorabile a cursului de schimb al CHF, propunand reduceri ale soldului creditului si conversia in moneda locala (RON)", informeaza banca.

Programul presupune reducerea imediata a soldului creditului in CHF cu 15%, conversia in lei a soldului obtinut dupa aplicarea reducerii mentionate si, suplimentar, doua reduceri de cate 10%, aplicate la fiecare 3 ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor. Pentru a beneficia de aceasta oferta, clientii trebuie sa se asigure ca nu inregistreaza in prezent intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile, se mai arata in comunicatul bancii.

In perioada urmatoare, pentru a asigura o deservire adecvata a clientilor, reprezentatii Piraeus Bank vor planifica si vor demara contactarea persoanelor care detin credite in CHF cu garantie imobiliara, prioritar a acelora care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor.

Potrivit comunicatului, hotararea cu privire la acest program a fost luata de catre actionarul majoritar (Piraeus Bank Grecia), urmand a fi supusa ratificarii de catre Adunarea Generala a Actionarilor Piraeus Bank Romania S.A.

In plus, in document se mentioneaza ca, de-a lungul timpului, banca a pus la dispozitia clientilor care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor, solutii variate de temperare a efectului aprecierii monedei elvetiene si a initiat o serie de programe personalizate in functie de situatia fiecarui client.

"Piraeus Bank Romania vine inca o data cu o oferta personalizata in intampinarea clientilor care trebuie sa faca fata in prezent unui nivel ridicat al gradului de indatorare ca urmare a aprecierii cursului de schimb al CHF. Acum, oferta Bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar", a declarat Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania.