"Pregătim acum un program foarte mare de susţinere a economiei, pe lângă toate măsurile pe care le-am luat. (...) Pe scurt, în planul pe care îl pregătim şi pe care îl vom lansa în maxim 10 zile, pregătim schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, care nu sunt IMM-uri, care nu se încadrează în categoria de IMM-uri, pentru a injecta resurse financiare în aceste companii, pentru a le susţine investiţiile şi pentru a le susţine capitalul de lucru, regândirea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile green field pentru a stimula cât mai mult investiţiile făcute de la firul ierbii, fie de companii care vor să vină în România, fie de companii care sunt prezente în România, dar vor să dezvolte capacităţi noi de producţie. Punem la punct un întreg plan de granturi pentru IMM-uri. Deocamdată încă nu avem resurse financiare suplimentare de la nivel european, ele urmează să vină prin Recovery Fund, prin programul SURE, prin programul React EU. Pentru fiecare urmărim ce putem finanţa, care este sistemul prin care ni se alocă resursele respective, să vedem cum putem direcţiona banii spre acele zone care să ne genereze dezvoltare economică", a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la România TV, potrivit Agerpres.

El a precizat că România are peste 2,2 miliarde de euro din resursele pe care le are la dispoziţie datorită creşterii flexibilităţii dintre fonduri, fie prin supracontractare, bani care vor fi alocaţi în granturi pentru investiţii către companii.

"Spre deosebire de alte ţări noi am limitat restricţiile. Noi nu am închis economia aşa cum au procedat alte ţări", a spus Orban.

Premierul a indicat că, în luna mai, numărul de angajaţi cu contracte de muncă este aproape egal cu cel din 2019, fiind cu doar 14.000 de astfel de angajaţi în minus.