Negoita a afirmat ca in august 2009 i s-a solicitat de catre ANAF mita de 500.000 de euro pentru a nu avea "probleme" cu plata TVA pentru locuintele pe care le-a construit ca persoana fizica.

"Un cunoscut m-a contactat, m-am intalnit cu el si au venit si alte doua persoane. Mi-au soptit ca ar fi bine sa dau o spaga de 500.000 de euro la ANAF, ca sa nu am probleme cu TVA-ul pentru apartamentele pe care le-am construit. I-am trimis instantaneu la plimbare, pentru ca in perioada in care au fost construite, 2005-2007 nu exista reglementare si persoanele fizice nu plateau TVA", a declarat Negoita, pentru Mediafax.

Negoita a evitat sa dea nume, afirmand ca poate recunoaste persoanele prin intermediul carora i s-a solicitat mita.

"Nu pot sa indic si acuz, pentru ca nu am probe, ar fi cuvantul meu impotriva lor. De aceea am si tacut pana acum, dar din ultimele scandaluri legate de ANAF reiese clar ca impotriva mea s-a construit un caz politic", a adaugat el.

In urma cu cateva zile, consilierul superior in cadrul Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Nicolae Adrian Gavrila, a fost retinut de procurorii nationali anticoruptie, pentru ca a pretins mita, in decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro.

Consilier superior din ANAF, retinut de DNA pentru o mita de aproape 2 milioane de euro