"Anunţ astăzi că am depus la Biroul permanent al Senatului o cerere de constituire a unei comisii de anchetă pentru execuţia bugetară din 2018 pentru că măsluirea datelor din execuţia bugetară pe 2018 reprezintă, din punctul nostru de vedere, cauza principală de amânarea aprobării bugetului pe 2019. (...) Această comisie de anchetă se va uita la execuţia bugetară pe 2018, în special la capitolul venituri nefiscale şi venituri din fonduri europene (...) În acelaşi timp, comisia de anchetă se va uita şi la cele 2 rectificări bugetare din 2018", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că, pentru 2019, "este clar că bugetul nu ţine cont de contextul economic şi este foarte ciudat cum Comisia Naţională de Prognoză nu face estimări bazându-se pe ce s-a întâmplat în 2018".

"Este un buget mincinos şi aş merge mai departe şi aş spune că este un buget care manipulează", a spus Cîţu.

Senatorul a adăugat că veniturile sunt supraestimate. "Cerem transparenţă şi realism pentru că nimeni nu are de câştigat din umflarea cifrelor până la urmă toţi vom plăti nota de plată atunci când economia va încetini şi vom vedea că aceste cifre sunt nerealiste", a adăugat Cîţu.