El a sustinut declaratia la Beclean (judetul Bistrita-Nasaud), dupa ce a asistat la ceremonia de inmanare a cheilor pentru 64 de apartamente construite de catre Agentia Nationala pentru Locuinte si la inaugurarea noului sediu al Primariei orasului Beclean.

"Vreau sa clarific acum: cei la care m-am referit ca urmand o cale militieneasca sunt unii inspectori de la Curtea de Conturi, care gandesc ca inainte de 1989. Noi dam bani pentru investitii, ei zic sa nu se faca investitii", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ulterior, la un post de televiziune, seful Guvernului a aratat ca problema este generata de unii inspectori ai Curtii de Conturi care impiedica institutiile publice si companiile de stat sa cheltuiasca bani pentru investitii, impunand reguli mai stricte pe langa cele europene.

"Nu toata lumea, ci anumiti oameni, cu o gandire de dinainte de 1989, vin si blocheaza toate proiectele de investitii si dupa aia ne supararim ca nu cheltuim banii de investitii. Stam cu banii in conturi, primariile, institutiile publice, companiile nationale si nu putem cheltui ca vin oameni de la Curtea de Conturi care le spun ca nu au voie sa cheltuie. E o gandire total gresita, care nu tine cont de faptul ca nu mai suntem inainte de 1989, ci in secolul XXI si ca, respectand toate regulile europene, nu trebuie sa facem noi reguli si mai stricte. Este o chestie de blocaj administrativ", a spus Ponta.

In rapoartele anuale, Curtea de Conturi a semnalat diferite nereguli in alocarea de catre administratia centrala a unor bani pentru investitii si derularea acestor proiecte.

Joi, prezent la bilantul Consiliului Concurentei, Ponta a felicitat institutia pentru ca a pus accentul pe preventie si nu a urmat tendinta altor structuri de a urma "o cale militieneasca", structuri pe care el, in mod informal, le numeste ca fiind ale "Republicii Socialiste Romania".