"Banii trebuie restituti in trei zile de la aparitia in Monitorul Oficial a hotararii de guvern", a spus ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Guvernul a decis, in sedinta de marti, prin hotarare, sa recupereze din conturile autoritatilor locale banii alocati de fostul Guvern, din Fondul de rezerva bugetara, si inca necheltuiti, a anuntat premierul Victor Ponta.

Premierul anuntase, luni, in plenul Parlamentului, ca a cerut specialistilor din Ministerul Finantelor sa propuna in sedinta de marti a Guvernului o solutie prin care banii acordati de fostul Guvern catre primariile PDL sa fie recuperati si folositi la salarii si pensii.

El a amintit ca a criticat in numeroase randuri modul in care Guvernul Ungureanu a cheltuit "ilegal si ilegitim" 170 milioane euro din Fondul de rezerva, pentru a finanta campania electorala a unor alesi locali PDL.

"Ma angajez ca Fondul de rezerva sa nu mai fie folosit niciodata pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situatii cu adevarat de urgenta. Mai mult, am solicitat specialistilor din Ministerul Finantelor ca maine (marti-n.r.), printr-un act normativ, sa incercam sa recuperam acei bani, de 170 milioane euro, si sa-i folosim acolo unde avem cu adevarat nevoie, la reintregirea pensiilor si a salariilor", a spus Ponta.