"Faimoasele incasari la buget, despre care toata lumea vorbeste mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, pe primele opt luni (sunt-n.r.)100,01% din program, programul fiind acea previziune optimista a domnului Gherghina, de obicei era, care vedea totul crescand. De data asta chiar a crescut, Slava Domnului, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut, este o crestere semnificativa", a spus Ponta, la Ministerul Finantelor.

In opinia premierului, rezultatele obtinute se datoreaza restructurarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, imbunatatirii cadrului legislativ, echipei de conducere din Ministerul Finantelor, precum si colaborarii mai eficiente dintre institutiile statului. 

Dupa primele sase luni, veniturile totale ale bugetului general consolidat au fost mai mici cu 4,5 miliarde de lei decat suma programata, iar cheltuielile cu aproximativ 9,4 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate de Consiliul Fiscal. 

La inceputul lunii august, Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, el urmand sa preia din luna oxcombrie pozitia de membru neexecutiv viitorul Consiliu de Administratie al BNR.