"Vreau sa-mi exprim amaraciunea ca atunci cand ne intalnim intr-o sedinta de guvern, alocam 75% din timp discutand despre cum sa ne aparam de atacuri politice", a afirmat Ponta, scrie Mediafax.

Astfel, Guvernul va intarzia, probabil, "pentru o scurta perioada", vanzarea unui pachet de 15% din actiunile Transgaz Medias, a afirmat vineri premierul, la o intalnire cu presa straina.

Privatizarea participatiei la Transgaz este prevazuta in scrisoarea de intentie convenita cu FMI, cu termen pana la finele lunii iunie. "Am progresat foarte mult in pregatirea vanzarii de actiuni Transgaz, dar nu vom reusi probabil sa o realizam pana la sfarsitul lunii iunie (...) Exista un puternic conflict la nivel politic intre mine si presedinte, pentru ca venim din partide diferite, si exista si un conflict personal pentru ca batalia se da cu toate armele", a spus Ponta.

Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Presedintiei Bogdan Oprea a declarat ca Administratia Prezidentiala nu are pentru moment o pozitie oficiala fata de declaratiile premierului.

Ponta a mai spus ca vanzarea participatiei majoritare la Oltchim ramane una dintre prioritatile Guvernului. Termenul convenit cu FMI pentru privatizarea combinatului chimic de la Ramnicu Valcea este sfarsitul lunii septembrie.

Guvernul Ponta a fost investit in luna mai, dupa demiterea de catre Parlament a Cabinetului condus de Mihai Razvan Ungureanu prin adoptarea unei motiuni de cenzura. Executivul are mandat pana in aceasta toamna, cand vor avea loc urmatoarele alegeri generale.