"Din cifrele existente in acest moment, sunt premise, intr-adevar. Dar asta presupune o schimbare a tintei de deficit ", a spus Ponta, comentand astfel declaratiile ministrului de Finante din Cabinetul Ungureanu, Bogdan Dragoi, care precizase ca premisele revenirii exista, acestea fiind create de Guvernul PDL.

Ponta a spus ca, desi creeaza probleme pentru deficit, revenirea salariilor la nivelul din 2010 reprezinta o prioritate pentru USL. "Reprezinta pentru noi o prioritate (reintregirea salariilor, n.r.) . si cam tot ce reprezinta pentru noi o prioritate eu cred ca se va intampla pana in noiembrie", a spus Ponta.

El a mentionat ca Guvernul USL va restitui banii pentru pensionari chiar inainte de revenirea salariilor la nivelul din 2010. "Pensiile - chiar inaintea revenirii salariilor, daca va referiti la acea contributie incasata ilegal de 5,5% pentru pensiile peste 740 de lei, aceea e chiar - daca reintregirea salariilor si masurile economice de relansare economica reprezinta prioritatea numarul unu, aceea reprezinta prioritatea numarul zero", a spus Ponta.

Liderul PSD nu a dat un termen la care revenirea salariilor sau restituirea banilor pentru pensionari ar urma sa aiba loc. "Dati-mi voie sa avem discutiile tehnice, iar marti (08 mai, nr.), in prima sedinta de Guvern va dau toate informatiile tehnice", a spus Ponta.

Ministrul demis al Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat, luni, la sediul USL, ca situatia Finantelor din acest moment permite revenirea salariilor la nivelul din 2010, el subliniind faptul ca aceasta revenire tine de optiunea politica a USL, dar Cabinetul Ungureanu a creat premisele.