Cartelul sau controla aproximativ trei sferturi din traficul mondial de cocaina, iar Escobar era cautat atat de autoritatile din Statele Unite, cat si de cele din Columbia. Aceasta combinatie de bogatie si infractiuni a generat o problema ciudata pentru Escobar: pur si simplu avea prea multi bani.

Escobar era circumspect fata de bancheri si viceversa. Nu putea risca sa depuna prea multi bani la o singura banca, pentru ca nu avea nicio solutie legala, in cazul in care depozitele sale s-ar fi "evaporat". Evident, avea alte modalitati de razbunare, asa ca temerea sa putea fi lejer trecuta cu vederea.

De cealalta parte, bancherii aveau motive mult mai puternice sa fie precauti. Daca Escobar ar fi fost condamnat pentru o infractiune, conturile sale puteau fi "inghetate" sau confiscate de autoritati. Sau, si mai rau, un procuror mai agresiv ar fi putut stabili ca banca era in cardasie cu traficantul de droguri. Pana la urma, nici macar in Columbia nu este ceva banal ca un om sa mearga regulat la o banca si sa depuna sume cu sase zerouri, folosind moneda americana.

Citeste intreaga poveste pe www.stirileprotv.ro