Corneliu Chisu este un om obisnuit, cum insusi se caracterizeaza. La cei 62 de ani nu-si arata varsta, desi nu o ascunde cand discuti cu el. Din spatele ochelarilor, te fixeaza cu o privire vioaie, inteligenta. Vorbeste romana fluent, fara accent, desi a parasit tara din 1976.

Raspunde competent, aproape sec, la intrebari, fara divagatii, fapt care ii tradeaza formatia de inginer, dar si pe cea de militar.

L-am intalnit chiar la hotelul la care a fost cazat in Bucuresti - Floreta de Aur - undeva in Floreasca. Ne marturiseste ca a practicat scrima in tinerete, fiind chiar olimpic, si ca politicienii practicanti ai acestui sport au o casta a lor, aparte, iar alegerea hotelui are legatura cu pasiunea sa.

"In 32 de ani am reusit sa ajung in Parlamentul canadian"

Punctual, fara pretentii, jovial, Chisu pare mai degraba un om al momentului, decis sa rezolve situatii. Nu are nostalgii legate de Romania, sau cel putin nu pare. Ne spune din capul locului ca e o onoare sa fie primul roman ales parlamentar in Canada si ca nu a visat niciodata sa ajunga in aceasta ipostaza.

"Sunt un om obisnuit, soarta m-a dus pe diverse meleaguri. Sunt nascut in Satu Mare, in punctul cel mai nord-vestic al Romaniei, acum 62 de ani, deci in 1949, nu-mi ascund varsta, dar pot sa spun ca am varsta de numai 32 de ani in Canada, de atunci am emigrat in Canada. Sa zicem ca in 32 de ani am reusit sa ajung in Parlamentul canadian si sa conving constituentii mei ca sunt capabil sa le reprezint interesele", ne-a spus, modest, Chisu.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro.