Sky a castigat cinci din cele sapte pachete si va transmite 116 meciuri pe an, iar operatorul de telecomunicatii BT a achzitionat drepturi pentru 32 de meciuri pe an, dintre care 18 cu prima optiune, informeaza AFP. 

Suspansul din sezonul trecut, cand Manchester City a castigat tilul in ultima etapa in detrimentul rivalei United, a contribuit la cresterea valorii contractului, a declarat directorului general al EPL, Richard Scudamore.

Pentru Andrea Radrizzani, director general al MP and Silva, societatea care negociaza drepturile de retransmisie a numeroase competitii sportive, printre care liga spaniola, cresterea "surprinzatoare" a valorii drepturilor TV din Premier League atesta popularitatea acestui campionat in lume. 

"Milioane de fani din Asia stau toata noaptea pentru a fi siguri ca nu rateaza niciodata clubul sau jucatorul preferat. Acest lucru dovedeste ca atractivitatea Premier League in lume nu va inceta sa creasca", a explicat Andrea Radrizzani.

In comparatie, Bundesliga a anuntat in aprilie ca a cedat drepturile TV din prima divizie pentru 2,5 miliarde de euro pe patru ani.

Sursa: Mediafax