Pe langa plata daunelor cerute de familie, spitalul ar putea sa inchida temporar sau definitiv Maternitatea Bucur, unde s-a intamplat nenorocirea.

Parintii micului pacient au primit vestea oficial chiar de la procuror. Tot el le-a comunicat si ca firma care se ocupa cu revizia incubatoarelor va fi cercetata penal. Mama si tatal au confirmat inca o data ca pretind despagubiri de 1 milion de euro.

Avocatul lor se plange insa ca deocamdata doar asistenta care era de serviciu este pusa sub invinuire. Si-ar fi dorit ca si medicul de garda sa fie tras cumva la raspundere.

Dupa trauma suferita si cateva interventii chirurgicale, baietelul se simte bine. Va mai trece insa prin operatii de transplant si chiar si asa nimeni nu poate garanta ca va fi complet refacut.

Va reamintim ca cel mic a suferit arsuri profunde pe 20 % din suprafata corpului, dupa ce a fost pus la tratament in acelasi incubator cu un alt bebelus si s-a atins de marginea incinsa a instalatiei. Asistenta care s-a ocupat de el a primit suspendare din activitate pe o perioada de sase luni.

Femeia a declarat ca a luat decizia de a pune doi copii in incubator, pentru ca in noaptea respectiva erau sase bebelusi care ar fi trebuit sa faca fototerapie si numai trei incubatoare. Si acelea vechi si defecte...

De altfel, expertiza tehnica a aratat ca incubatorul, fabricat in 1973, nu corespundea parametrilor de temperatura, umiditate si ventilatie. Cu alte cuvinte, specialistii au explicat ca partea metalica a instalatiei putea ajunge la o temperatura de 80 de grade.