"Premierul Grindeanu a avut inca de saptamana trecuta intalniri cu presedintele ANAF, cu secretarul de stat din Ministerul Finantelor exact pe aceasta tema, a discutat despre modul in care veniturile la buget pot fi crescute, despre eficientizarea activitatii ANAF. Cei de la ANAF au venit cu o serie intreaga de propuneri, 14 propuneri, le stiti cu totii. Pe baza acestor propuneri, fiecare cu termene clare de implementare, premierul asteapta la urmatoarea sedinta - vor avea loc sedinte similare, din doua in doua saptamani - asteapta informari din partea Ministerului de Finante si din partea celor de la ANAF in ceea ce priveste gradul de implementare a acestor masuri", a declarat Alina Petrescu, solicitata sa dea o reactie la afirmatiile facute de presedinte PSD la adresa Guvernului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri la Parlament, ca „toate guvernele trebuie sa inteleaga ca daca nu sunt in stare si daca nu reusesc sa colecteze veniturile”, el nu va sustine „ca o neincasare la buget care trebuie sa genereze o rectificare negativa sa fie mistificata pentru a face o rectificare pozitiva”.

„Avertizez foarte clar guvernul pe care si eu si colegii mei il sustin, sa nu se joace cu asta”, a mai spus Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Citeste si: Austeritate la ANAF. Fiscul a blocat promovarile in functii, pentru ca nu are bani de salarii. Toti sefii Antifrauda, evaluati

Seful Atifrauda, inlocuit

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis inlocuirea lui Petre-Dragos Voinescu de la conducerea Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), decizia fiind publicata miercuri in Monitorul Oficial.

In locul lui Voinescu a fost numit Marin-Marius Florea, fost director pentru Activitate de Inspectie Fiscala in cadrul Directiei Judetene de Finante Giurgiu.

El lucreaza in sistemul finantelor publice din 1998, ocupand, pe rand, functii in cadrul Directiei de Control Fiscal a Ministerului de Finante, Directiei Antifrauda a ANAF si, inainte de a fi numit la Giurgiu, Directiei Generale a Finantelor Publice Ilfov, unde a ocupat postul de director de Activitate de Inspectie Fiscala.

Petre-Dragos Voinescu fusese numit, in noiembrie anul trecut, prin detasare, in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rolul de a coordona Directia Generala Antifrauda Fiscala.