"Iubesc tara aceasta pentru oamenii pe care ii are, pentru caldura, sufletul si talentul lor. Iubesc Romania pentru ca are frumuseti naturale. Iubesc Romania pentru ca este tara care a reusit sa ma faca sa fiu mandru pentru ca are o istorie neatarnata, ne-am pastrat limba, ne-am pastrat traditia, ne-am pastrat obiceiurile, indiferent de greutatile prin care am trecut in decursul veacurilor. Si iubesc Romania pentru ca, oriunde as fi, nicaieri cuvantul «acasa» nu are alta semnificatie si nu o poate avea decat aici, acasa, in Romania, semnificatia lui autentica. Pentru asta iubesc Romania", a spus Boc.

Celor care vor sa plece din tara, premierul le-a transmis ca Romania este pe drumul cel bun, dar ca rezultatele nu se vor vedea peste noapte.

"Romania a plecat pe drumul bun in UE. Timpul ne va demonstra acest lucru. Comparati ce am facut noi cu ce au facut altii. Nu putem discuta in termeni de ani sau ore. Sarcina tuturor politicienilor este sa nu mai faca niciun pas inapoi", a spus Boc.

Pro TV, Gandul, ProSport, Sport.ro, Ziarul Financiar si Mediafax lanseaza simultan "De ce iubesc Romania", o campanie virala prin care romanii sunt indemnati sa spuna celor din jur, acasa si in tarile in care locuiesc in prezent, ce anume ii face mandri de tara lor.

Campania se desfasoara pe www.deceiubescromania.ro, unde utilizatorii sunt invitati sa descarce unul dintre afisele campaniei, sa il printeze si apoi sa il lipeasca intr-un loc vizibil, unde este permis afisajul si sa se fotografieze sau filmeze cu el. Vor arata tuturor oameni nascuti in Romania si care au schimbat prin inventiile si inovatiile lor lumea. Se vor transforma astfel in purtatori de mesaj, in romani mandri de tara lor si de valorile romanesti.

Fotografia sau filmul se posteaza apoi pe site si astfel va fi vazuta de o lume intreaga. Romanii sunt invitati astfel sa participe la cea mai mare campanie de publicitate outdoor din Europa.

Tot pe www.deceiubescromania.ro utilizatorii isi pot inregistra mesajul despre Romania cu telefonul mobil sau cu webcam-ul si apoi il pot posta pe Youtube. In plus, pot comenta si incarca poze si pe Facebook. Toate acestea vor ajunge prin intermediul site-ului in vazul tuturor.

Campania "De ce iubesc Romania" reuneste si povestile unor straini care au ajuns in Romania, s-au indragostit iremediabil de ea si acum vorbesc despre experientele lor din tara noastra, fiind si ei la randul lor purtatori de mesaj si sustinatori ai brandului de tara.

DE CE IUBESC ROMANIA. Intra in campania ProTV, Gandul, PROSport, Sport.ro, Ziarul Financiar, Mediafax