Vineri, discutia dintre Boc si Andreescu a fost foarte tensionata. Cu numai cateva ore inainte de anuntul demiterii, au aparut alte informatii despre apropiati ai Danielei Andreescu care au beneficiat de pe urma functiei acesteia. De pilda, domnul Valer Santa, directorul Sucursalei Triumf al RAAPPS, care, potrivit unor surse, este cumnatul secretarului general al Guvernului. Domnul Santa refuza sa comenteze relatia.

Potrivit Declaratiei de Avere, Valer Santa are trei apartamente in Bucuresti, o casa in Ilfov, una de vacanta in Sinaia, iar in Spania are inchiriata o vila.

Directorul Sucursalei Triumf nu este singura ruda angajata de Daniela Andreescu. Finul Danielei Andreescu, Tudor Costin, este director la Guvern, iar sotia lui, Tudor Ionela, este consilier in institutia coordonata de seful SGG. Potrivit declaratiei de interese, Tudor Costin este si prim-vicepresedintele unei fundatii din domeniul migratiei, al carui presedinte este Aurel Teodorescu, sotul secretariatului general al Guvernului.

Sa recapitulam. Secretariatul General al Guvernului si-a angajat pe postul de consiliera fiica, iar aceasta a beneficiat ulterior si de un sediu al RA-APPS. Sotul, Aurel Teodorescu, a inchiriat un alt spatiu RA-APPS. Fiul vitreg, Bogdan Teodorescu, a fost si el angajatul Danielei Andreescu. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul cumnatului, Valer Santa, al finului si al finei, adica sotii Tudor.

Deocamdata, reprezentantii Secretariatului General al Guvernului nu au comentat aceste relatii, desi au fost solicitati in repetate randuri.

Cel care va fi numit in fruntea institutiei va trebui sa decida ce se va intampla cu increngatura de afaceri si functii pe care le-a obtinut familia Danielei Andreescu.