Boc a spus ca absorbtia de fonduri europene este una dintre prioritatile Guvernului, drept pentru care a cerut prefectilor sa dea dovada de "vigilenta maxima" asupra corectitudinii licitatiilor pentru lucrarile cu finantare europeana, mai ales la nivel local, pentru ca orice neregula ar putea pericilita absorbtia de fonduri europene la nivelul intregii tari, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca printre obiectivele Guvernului pentru anul acesta se numara dezvoltarea infrastructurii din mediul rural, obiectiv pentru care autoritatile au alocat peste 700 de milioane de euro pentru 600 de localitati.

Premierul a spus, de asemenea, ca o alta prioritate a Guvernului este rezolvarea problemei arieratelor care "a reprezentant si reprezinta o povara pe care Executivul a trebuit sa si-o asume", precum si restructurarea companiilor de stat "care timp de 20 de ani au fost raiul pe pamant".

Boc a afirmat ca Guvernul va relansa programele Rabla si Prima casa, va implementa proiectele privind parteneriatale publice private si Programul tinerilor debutanti in afaceri si va continua reforma sistemului de sanatate.