Victor Ponta a fost intrebat daca este adevarat ca reprezentantii Guvernului si cei ai BNR pleaca, saptamana viitoare, la Bruxelles pentru urmatoarea evaluare a acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala, discutiile avand loc in premiera in afara tarii si fara participarea Presedintiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

"Informatia adevarata este urmatoarea: la Bruxelles, ministrul de Finante, doamna Petrescu, cu ministrul Transporturilor si probabil cu ministrul Bugetului, domnul Valcov, vor avea discutii tehnice cu reprezentantii Comisiei Europene si ai FMI. Au discutii tehnice, nu au ce sa negocieze pentru ca nu se negociaza nimic. Intalnirea oficiala, in cadrul programului pe care il avem cu Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala va fi la sfarsitul lunii noiembrie, la Bucuresti, evident in prezenta mea. In rest, sunt discutii tehnice pe care le-au mai avut si cu alte ocazii ministrii, care merg destul de des la Bruxelles. De data aceasta, cei care au dat stirea ori nu au inteles, ori au vrut sa o foloseasca in mod tendentios", a spus Victor Ponta.

Prezent la aceeasi conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat ca el are programate discutii la Bruxelles cu FMI pe tema restructurarii CFR si a Ordonantei 109.