Conform unui anunt al Administratiei Prezidentiale, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marti Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei.

Luni seara, premierul Victor Ponta anunta ca Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detasarea in functia de ministru al Justitiei, i-a transmis ca va demisiona din functia de membru al CSM, procedurile urmand sa fie incheiate in cateva zile.

"Am discutat cu ea si mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din functia de membru al CSM, ca a luat deja aceasta decizie, si ca in zilele urmatoare va face demersurile necesare. Amanarea depunerii juramantului de ministru este doar de cateva zile", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Mona Pivniceru, actual judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusa pentru portofoliul Justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins insa, in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura.