Ajuns acasa, pe colinele Iasiului, premierul a devenit melancolic. Asa ca a acceptat sa vina la deschiderea a doua muzee. Unul dintre ele s-a mandrit in premiera cu o holograma 3D a lui Mihail Kogalniceanu.

Seful guvernului a tinut sa isi cumpere biletul de intrare cu 8 lei, dar nu scosi din portofel, ci primiti discret de la agentul de paza, care i-a numarat inainte, sa nu-si faca seful de ras.

"Aceste doua muzee imi sunt foarte dragi, fac parte din amintirile mele cele mai frumoase de adolcescenta… pe strazile cele mai romantice ale Iasului", a spus Mihai Razvan Ungureanu, premierul Romaniei.

Intre intalnirile culturale, premierul a mers si la Mitropolia Moldovei si Bucovinei unde s-a inchinat la Moastele Cuvioasei Parascheva. Aici l-au intampinat si cativa credinciosi cu probleme pamantesti.

Deloc inspirat, primarul Iasiului care i-a propus lui Ungureanu sa-i ridice un bust pe o alee a premierilor dati de oras, sase la numar. Premierul i-ar fi raspuns razand "Vrei sa ma vezi mort"?, dupa care primarul i-a promis ca ii pastreaza un loc... de statuie.

Vineri seara, tot guvernul participa la un dineu cu 300 de invitati.