Seful Guvernului a vorbit inca de saptamana trecuta despre o comisie care sa lamureasca daca institutii ale statului, precum DNA, au fost implicate in achizitionarea terenului Ioanei Basescu. Astazi, premierul a anuntat ca a avut discutii cu liderii PSD si PNL si ca acestia vor sa propuna infiintarea comisiei care sa ancheteze activitatea persoanelor din institutiile publice legate de afacerea de la Calarasi.

Insa colegii de partid ai premierului n-au putut spune ce va urmari comisia parlamentara. "Domul prim-ministru poate sa faca aceste afirmatii, dar ele trebuie sa fie transpuse intr-un docum scris, care sa verifice legalitatea si sa respecte documentul", a spus presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Iar liberalii nu doar ca nu cunosteau subiectul, dar au spus ca, in ultima vreme, in Parlament au aparut prea multe comisii de ancheta.

La inceputul acestei saptamani, senatorii au aprobat si ei infiintarea unei comisii care va cerceta activitatea conducerii CEC si modul in care banca a respectat regulile de acordare a creditelor. Pana la inceputul lunii decembrie, senatorii asteapta de la CEC o lista a clientilor persoane fizice care au primit imprumuturi in conditii preferentiale, adica mai mari de 700 de mii de euro.

Si tot in decembrie, presedintele bancii, Radu Ghetea, este asteptat la audieri. Contractul lui Radu Ghetea in fruntea CEC expira in 2015. In cazul unei demiteri, statul ar trebui sa-i plateasca despagubiri.