"Este o intelegere cu rol de pionierat, prin intermediul careia se aduc laolalta capabilitatiile transfrontaliere unice de functionare ale Western Union, acoperind 200 de tari si teritorii, abilitatile celui mai mare procesator de plati din lume si reteaua interna a celei de-a treia banci ca marime din Romania", a declarat Odilon Almeida, presedinte Western Union pentru America de Nord și de Sud si Uniunea Europeana.

"Cei care trimit bani vor putea folosi oricare dintre optiunile globale de tip cash sau digital pay-in de la Western Union. Din acest moment, detinatorii de carduri MasterCard sau Maestro vor putea retrage acesti bani sub forma de numerar sau isi vor putea incarca sumele respective pe cardurile personale. Permitem, astfel, clientilor nostri sa-si gestioneze mai bine accesul la banii trimisi de oriunde din lume, dispunand de lejeritatea, eficienta si controlul pe care atatia dintre ei il cer", a adaugat Almeida.

Peste 16,5% dintre romani traiesc in afara granitelor tarii, conform Organizatiei Internationale pentru Migratie. Multi dintre ei sunt in Italia, Germania si Spania, tari care impreuna reprezinta mai bine de 50% dintre transferurile transfrontaliere de bani catre Romania.

"Suntem incantati sa oferim posesorilor cardurilor noastre din Romania mai mult confort in accesarea transferurilor lor internationale de bani", a declarat George Simon, presedinte pentru Europa Centrala si de Est, MasterCard.

"Capacitatea de a furniza clientilor nostri modalitati lejere si rapide de accesare a fondurilor banesti personale a reprezentat dintotdeauna o prioritate de top pentru noi", a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

"Prin colaborarea cu Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati si cu MasterCard, cel mai mare procesator de plati din lume, vom asigura clientilor nostri o cale si mai usoara de a beneficia de aceste servicii."