Artistul 3D Street Art Manfred Stader a imbogatit patrimoniul artistic al Capitalei, imaginand o groapa tridimensionala, pe care a realizat-o la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si bulevardul Libertatii, la rondul Cosbuc, langa Palatul Parlamentului.

Pictura lui Stader este prima lucrare de acest gen instalata in aer liber in Romania. "Pictura masoara 3 x 5 metri si este un simbol al optimismului, caci reprezinta o groapa traversata de o barna presarata cu bunatati", a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrarii.

Manfred Stader este unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai curentului 3D Street Art. A inceput sa faca primele lucrari pe pavaj la inceputul anilor ’80, pe cand studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut international prin dobandirea titlului de Master Madonnaro la competitia internationala de pictura stradala de la Grazie di Curtatone, Italia.

Cea mai populara forma a lucrarilor sale de street painting sunt proiectele interactive in cadrul carora admiratorii se fotografiaza sau se filmeaza in ipostaze in care relationeaza cu imaginea de pe pavaj.

Initiatorul proiectului artistic realizat de Manfred Stader in Bucuresti este reteaua de magazine Profi.

Citeste si:

Cum arata masinile si avioanele de lux detinute de sultanul din Brunei GALERIE FOTO si VIDEO

Analiza FT: Daca se prabuseste moneda unica, Europa ii va urma. Ce se intampla daca o tara din zona euro intra in incapacitate de plata