Planul Executivului este ca, mai departe, furnizorii care isi vor primi banii sa-si plateasca din ei datoriile catre stat!

"Actul normativ are in vedere deblocarea activitatii unor operatori economici care au de recuperat sume de la autoritatile administratiei publice locale", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Astfel, furnizorii de bunuri, servicii si lucrari vor avea posibilitatea sa acopere obligatiile fiscale datorate, iar dobanda de intarziere calculata pana la data stingerii datoriei pentru neplata la termen a ratelor scadente va fi fixata la 0,05% pe zi, nu la 0,1% pe zi.

Din suma totala de 1,5 miliarde lei, totalitatea obligatiilor datorate de catre operatorii economici cu datorii mai mari de 250.000 lei este de 847,4 milioane lei.

Imprumuturile acordate primariilor vor avea o dobanda de 6,25%, termen de rambursare de maxim cinci ani si o perioada de gratie de un an.

In cazul in care primariile nu respecta termenele de rambursare, Ministerul Finantelor va sista alimentarea bugetelor locale respective.