Incepem prin a le dezamagi pe doamne! La intrebarea daca s-au ieftinit cu 10% inelele, bratarile si colierele raspunsul corect este urmatoarul: "Preturile vor ramane aceleasi, pentru ca la stocurile existente a fost platita acciza", a spus Sorin Moraru, director magazin.

Tragem aer in piept si aruncam un ochi spre costisitoarele haine de vulpe sau de nurca, accizate pana anul acesta cu 45%. Blanarii spun ca in cel mai fericit caz vor costa mai putin iarna viitoare... dar cu un comentariu: "A crescut pretul materiei prime cam cu 30-40% la unele culori, datorita Chinei, care e cea mai mare piata de desfacere a blanurilor in momentul de fata", a declarat Daniel Margarit, importator de blanuri.

Ajungem si la parfumuri, pe care simpla intregistrare in Romania le scumpea cu 35%. Aici, in sfarsit o veste buna: ''Clientii vor vedea o schimbare in februarie, in momentul in care apar noi intrari ale noastre de la furnizori", a dezvaluit Oana Ropotica, manager magazin.

Singurii pe care stocurile vechi nu ii impiedica sa isi bucure potentialii clienti sunt importatorii de iahturi, accizate ani la rand cu 50%: "Barcile care sunt importate pana in 1 ianuarie si sunt nevandute nu ar trebui sa fie accizate. Acciza devine exigibila in momentul inmatricularii", a spus Florin Varlan, importator iahturi.

Proiectul prevede si eliminarea accizelor cu 100% pentru armele de vanatoare.