Banca a inregistrat o scadere cu 10,3% a veniturilor operationale, pana la 1,2 miliarde lei. Aceasta evolutie a fost determinata de scaderea veniturilor din dobanzi, pe fondul cresterii costului resurselor atrase, scrie Mediafax.

In acelasi timp, veniturile din comisioane au crescut cu peste 10%, pe fondul amplificarii volumului tranzactiilor financiare operate de banca.

Cheltuielile operationale au crescut cu 4,5% in 2011 comparativ cu anul precedent, reflectand in principal efectul majorarii TVA, cresterea ratelor de contributie reglementate pentru Fondul de Garantare a Depozitelor si impactul deschiderilor de noi sucursale.

Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%, un nivel mai bun fata de media sistemului bancar.

Creditele pentru segmentul Corporate au crescut cu 20%, volumul imprumuturilor pentru IMM-uri a urcat cu 33%, in timp ce avansul pentru creditele ipotecare a fost de 21%, iar creditele de consum au inregistrat o scadere cu 20%.

Depozitele clientilor au ajuns la 11,5 miliarde lei, in crestere cu 5% fata de finalul lui 2010, un avans mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul persoanelor fizice.

Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 138%.

Rata intarzierilor de peste 90 de zile la plata creditelor a ajuns la 11,7% in 2011, de la 10,8% cu un an in urma. Costul de risc anualizat a scazut la 204 puncte de baza, de la un nivel de 294 puncte de baza in 2010.