"Cel mai probabil, programul nu va avea rezultate atat de spectaculoase ca anul trecut", a admis Borbely.

Ministrul a precizat insa ca, potrivit statisticilor Politiei, in Romania sunt inmatriculate, in prezent, intre 300.000 si 400.000 de masini mai vechi de zece ani.

"Ii sfatuiesc pe cei care au masini mai vechi de zece ani care nu mai functioneaza cum trebuie - sigur, sunt si masini mai vechi de zece ani care merg foarte bine - sa profite de acest program. Nu trebuie uitat ca, pentru cateva mii de euro si masina veche la schimb, se poate cumpara o masina noua, buna", a spus Borbely.

Conform unui comunicat de presa de joi al Ministerului Mediului, incepand din 2011 "vor putea sa se inscrie in program si institutiile publice".

Ministrul Mediului declara, in 17 februarie, ca in anul 2010 s-au cumparat prin programul "Rabla" peste 60 la suta dintre masinile noi achizitionate in Romania, fiind un "an de exceptie", cu 190.000 de masini casate si 63.000 de masini noi care au fost cumparate.

"Practic, Programul «Rabla» a salvat si producatorii de masini noi, si vanzarile in Romania anul trecut", a spus atunci Borbely.

Programul din acest an se va desfasura la fel ca si anul trecut. Pentru fiecare masina casata va fi acordat un voucher in valoare de 3.800 de lei. La achisitia unei masini noi vor putea fi folosite trei vouchere. Aceste tichete valorice vor putea fi vandute/cumparate la liber, pe piata.

Citeste si:

Inmatricularile de masini au inceput anul cu dreptul

Cati bani poti sa iei pe telefonul sau laptopul tau vechi! Functioneaza "Rabla" si pentru electronice!