"In urma controlului, comisia disciplinara a decis desfacerea contractelor de munca ale angajatilor implicati, pentru incalcarea normelor si procedurilor interne, precum si pentru incalcarea codului de conduita al angajatilor Raiffeisen Bank", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, citat de Mediafax.

Banca a pus la dispozitia procurorilor DIICOT informatiile si documentele rezultate in urma anchetei interne, urmand sa acorde in continuare sprijin organelor de cercetare penala.

"Banca are implementate mecanismele antifrauda necesare supravegherii si controlului respectarii reglementarilor legale, precum si a normelor sale interne. In acest sens avem o buna colaborare cu organele de cercetare penala, pe care le sesizam ori de cate ori avem informatii despre o frauda sau o tentativa de frauda", a declarat Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.

"Raiffeisen Bank a sesizat in ultimii patru ani organele de cercetare penala intr-un numar de 119 cazuri de frauda interna si externa si un numar de 182 de tentative de frauda. De asemenea, in sapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de politie pentru organizarea de actiuni de surprindere in flagrant", se mai spune in comunicat.

Alta ancheta DIICOT, mediatizata in ultimele zile, vizeaza fraude bancare in valoare de 22 milioane de euro. Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte al Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), Florian Dragos Diaconescu, fost general al Directiei de Informatii Externe (DIE) si Daniel Ruse, un personaj al lumii interlope din Oltenita, sunt cercetati in acest dosar, alaturi de alte 45 de persoane, pentru implicare in obtinerea unor finantari, in baza unor documente falsificate, din partea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, pentru proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor firme controlate de liderii gruparii, potrivit DIICOT.