In timp ce traverseaza New Yorkul pe bancheta din spate a unui luxos Maybach negru, Jay-Z priveste strazile orasului sau natal. Melodia "Empire state of mind" imnul dedicat de rapper metropolei americane, ilustreaza perfect drumul rapperului din apartamentele modeste ale Brooklynului pana la biroul sau din Times Square, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.

Ajuns la 40 de ani, continua sa cante rap, modelandu-se sub forma liantului perfect intre artist si executiv de multinationala.
Pana in prezent a avut parteneriate cu HP, Coca-Cola, Budweiser, Reebok si Microsoft, iar revista americana Forbes l-a pus pe coperta editiei "400 cei mai bogati americani" desi cele 450 de milioane de dolari pe care le are nu sunt de ajuns pentru a intra in acest club select.

Jay-Z are propria companie muzicala Roc Nation, un pachet substantial de actiuni la echipa de baschet New Jersey Nets, pentru care a platit 4,5 milioane de dolari, si un lant de baruri cu tema sportiva numite 40/40 Club.

De asemenea, isi mentine controlul operational si creativ asupra liniei de imbracamtinte Rocaware, afacere pe care a vandut-o in 2007 in schimbul a 204 milioane de dolari. Controleaza, alaturi de un alt partener, linia de produse cosmetice Carol's Daughter.

Citeste articolul complet pe zf.ro