Bancile elene sunt hotarate sa pastreze toate operatiunile din Romania si Bulgaria, in pofida incercarilor mai multor institutii de credit din Turcia, precum Ziraat Bankasi, de a achizitiona subsidiare din cele doua state, se arata intr-un articol al Proto Thema intitulat: "Razboi turco-grecesc pentru bancile din Balcani".

Publicatia noteaza ca bancherii eleni sunt fideli strategiei de a pastra activele din Balcani si de a face din subsidiarele regionale o prioritate de grad ridicat.

Presedintele consiliului de directori al Piraeus Group, Michalis Salas, a declarat ca banca Piraeus va continua sa sprijine cu orice pret cele aproximativ 5.000 de companii elene cu operatiuni in regiune, potrivit agentiei de presa bulgare BTA.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus la videochatul incont.ro ca in Romania nu avem banci grecesti, ci banci romanesti cu capital grecesc. Nu vor aparea pericole, asadar, in contextul crizei. Singura schimbare ce ar putea interveni este ca acei actionari sa nu reinvesteasca profitul la noi in tara, ci sa-si ia profitul.