Fara prea multe dezbateri si cu amendamentele opozitiei respinse in bloc, sedinta Comisiilor de buget-finante din Parlament a parut o formalitate. Rand pe rand, ministrii au venit in fata alesilor sa le ceara votul pentru un buget pe 2014 de care nu sunt in totalitate multumiti. "Dar decat nimic, e bine si asa", au recunoscut ei, cu gandul ca la rectificarea bugetara din vara anului viitor vor primi cateva milioane suplimentare.

Monotonia sedintei a fost sparta din cand in cand de certurile dintre putere si opozitie. Inainte sa voteze bugetul Ministerului Mediului, cei de la PDL au ridicat problema gazelor de sist. Responsabil pentru detensionarea sedintei a fost directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu.

Alesii si-au propus ca pana sambata dupa-amiaza sa termine dezbaterile pentru proiectul de buget, dupa care acesta va merge la votul final, in plen. Ultimul cuvant il va avea, insa, presedintele Traian Basescu. Seful statului a anuntat deja ca nu va promulga bugetul pe 2014, pana cand Guvernul nu va renunta la acciza de 7 eurocenti pe litrul de combustibil.