Sambata, 23 octombrie, muzeul a atins un alt record - cei mai multi vizitatori pe parcursul unei zile - 4.955 de persoane. A fost depasit astfel recordul istoric de 4.450 de persoane. 

Din totalul care au vizitat Antipa in intervalul 17 septembrie - 17 octombrie, 34.047 au fost copii si studenti, iar adulti, 25.788. 

Incasari de aproape 300.000 de euro pentru Muzeul Antipa in weekendul redeschiderii. Afla in ce zi a lunii accesul este gratuit

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru renovare si modernizare a expozitiei permanente in ianuarie 2009. Si-a redeschis portile anul acesta, pe 17 septembrie. Totul a costat 13 milioane de euro, valoarea lucrarilor fiind acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat, dar si prin fonduri structurale.

Exemplarele de animale naturalizate sunt expuse in mediul lor natural recreat, in diorame noi, alaturi de proiectii de film ilustrative, iar publicul poate afla informatii despre fiecare specie cu ajutorul info touch-urilor. 

Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe 24 mai 1908.

In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care 2.000 sunt expuse.