Guvernul are ca tinta pentru sfarsitul acestui an un deficit bugetar de cel mult 2,2% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 177,5 miliarde lei, au fost cu 6,5% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent si reprezinta 26,3% din PIB. 

Datele Ministerului Finantelor arata ca au crescut incasarile din contributiile de asigurari sociale (+2,78 miliarde de lei), accize (+2,29 miliarde de lei), impozite si taxe pe proprietate (+1,76 miliarde de lei), impozitul pe profit (1,23 miliarde de lei), impozit pe salarii (+473 milioane de lei) si TVA (+271 milioane de lei). 

Veniturile din taxe pe utilizarea bunurilor s-au redus cu 41,6%, dupa ce anul trecut au fost incasate taxe de licenta de 2 miliarde de lei pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor radio.

La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat, de asemenea, cresteri la impozite si taxe pe proprietate (+4,2%), taxe pe utilizarea bunurilor (+2,5%) si venituri nefiscale (+1,1%). 

Sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate au fost de 6,8 miliarde lei, cu 900 milioane de lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. 

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 175,6 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 0,7% fata de aceeasi perioada din anul precedent, dar s-au redus in termeni reali cu 1,3 puncte procentuale ca pondere in PIB.  Cheltuielile de personal au crescut cu 4%, ca urmare a majorarii salariului minim brut la 850 lei de la 1 ianuarie si la 900 lei de la 1 iulie, precum si a platii drepturilor stabilite prin hotarari judecatoresti. 

Cheltuielile pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile se mentin sub nivelul din aceeasi perioada a anului precedent (-8,1%). 

Cele pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 20,3 miliarde lei, respectiv de 3,1% din PIB, fata de 22,6 miliarde lei in aceeasi perioada a anului precedent.