In 2009, Palatul Elisabeta a adunat facturi de energie electrica, gaz, apa si salubritate de 460.000 de lei: in total, 110.000  de euro.

Palatul de pe soseaua Kiseleff are peste 1.600 de metri patrati si un teren de aproape 13.000 de metri patrati, asa ca anul acesta intretinerea ar putea costa cel putin 180.000 de euro, estimeaza cei de la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Acestia au cerut ca toate cheltuielile sa fie suportate de Regele Mihai, iar Guvernul a avizat cererea.

"Nu ne mai permitem sa platim aceasta suma. Exista o problema pe piata imobiliara. In conditiile in care am fi continuat sa platim cheltuielile de intretinere, ar fi trebuit facem reduceri semnificative de personal", explica Daniela Andreescu, secretara generala a Guvernului.

Aceasta a precizat ca si fostul presedinte Emil Constantinescu, care la randul sau a primit o resedinta de la stat, isi plateste singur intretinerea.

Reprezentantii Casei Regale au declarat ca nu vor sa comenteze, deocamdata, decizia luata la Palatul Victoria.

Acum 7 ani, Guvernul a decis ca RA-APPS sa suporte din venituri proprii cheltuielile Palatului Elisabeta pentru utilitati, bunuri mobile si teren. In 2006, palatul a fost atribuit cu titlul de resedinta Regelui Mihai I, in calitate de fost sef al statului.