In urma cererii surprinzatoare, HP va prelungi productia de tablete, iar consumatorii le vor putea cumpara in cateva saptamani. Dar vanzarile bune acopera si costurile de productie si asigura profitul producatorului? Cei de la IHS iSuppli, citati de The Guardian, spun ca si un pret de 200 de dolari per tableta ar inseamna faptul ca HP pierde bani. Spre exemplu, doar componentele TouchPad de 32 de Gb costa 328 dolari.

Acest lucru i-a facut pe multi sa creada ca HP incearca de fapt sa vanda si ultimele componente de tablete ramase. Cei de la publicatia taiwaneza DigiTimes spun ca fabricile HP au ramas pe stoc cu componente pentru modelul de 7 inci, un lucru pe care producatorul nu l-a facut public.

Oficialii HP spun ca publicul-tinta pentru aceste ultime tablete sunt consumatorii casnici, nu IMM-urile. In schimb, sunt multi cei care fac bani din revanzarea tabletelor, pe eBay una costand 200 de dolari.

In urma cu o saptamana, Hewlett-Packard (HP) a anuntat ca intentioneaza sa transforme divizia de PC-uri in companie independenta, potrivit Financial Times. In plus, va renunta la productia de tablete si la sistemul webOS, folosit atat pentru tablete, cat si pentru alte dispozitive pentru a se concentra pe activitatea de software.

Traseul IBM

Decizia de a cumpara Autonomy seamana izbitor cu modelul de business urmat de IBM in urma cu mai bine de 10 ani. Compania, renumita pentru productia de calculatoare in anii '80, si-a vandut divizia de PC-uri in 2004 pentru a se concentra pe software si servicii, scrie Time.

Directorul general al HP, Leo Apotheker, a declarat ca firma vrea sa isi extinda afacerile in domeniul software-ului, segment care ii aduce acum doar 2,4% din veniturile de 32,4 miliarde de dolari inregistrate in ultimul semestru si 4% din profitul operational, adica 154 de milioane de euro.


Citeste si

Exploatati de iberici. Povestile romanilor inselati de angajatorii spanioli. VIDEO

Vanzator de toalete portabile sau conductor de tren. Ce angajati castiga mai bine ca profesorii sau medicii