Reprezentantii FADERE sustin ca oficiile de munca spaniole au primit un regulament conform caruia restrictiile ii vizeaza pe toti romanii care nu sunt inscrisi in registrele de munca.

"Toti romanii din Spania care au avut un loc de munca si l-au pierdut sau care nu s-au prezentat in timp de 15 zile la oficiul de munca pentru a spune ca sunt in cautarea unui loc de munca, dar si cei care nu au revenit la fiecare trei luni pentru a reinnoi aceasta situatie au pierdut total dreptul de munca in Spania. Reamintim ca inscrierea in registrele de munca este optionala", scriu reprezentantii FADERE, care afirma ca aceasta este forma in care oficiile de munca din Spania au inceput sa aplice restrictiile pe piata muncii pentru romani.

Dupa Spania, Franta restrictioneaza piata muncii. Parisul reduce lista meseriilor pentru care pot candida straini

Ei spun ca aceasta masura ii va afecta si pe toti romanii care au plecat in vacanta in Romania si care intentioneaza sa revina si sa lucreze. "Foarte multi romani care pleaca vara in tara din Spania aleg sa se stearga din registrele oficiilor de munca pentru a nu plati cotizatie pe durata concediului", adauga ei.

Spania a introdus recent restrictii pe piata muncii pentru lucratorii romani, dupa ce anterior le ridicase complet. Desi a fost o decizie fara precedent in UE, Comisia Europeana a acceptat cererea Madridului, luand in cosiderare rata foarte ridicata a somajului si problemele economice cu care se confrunta tara din peninsula.

Citeste si

Renovarea si retehnologizarea Palatului Parlamentului costa 5,5 milioane de euro

Vasilescu (BNR): "Legati-va centura de siguranta, urmeaza o era a turbulentelor". Tarile europene trebuie sa aiba acelasi sistem fiscal VIDEO