Semnalul dat de la Bucuresti este clar: un om din patru pleaca acasa! Prefectul din Bihor prefera totusi sa taie lefuri decat carti de munca.

“Vom gasi solutii prin care sa reducem cheltuielile salariale cu 25%. Nu este nicio problema si va asigur, de asemenea, ca activitatea din institutia prefectului nu va fi afectata cu absolut nimic si va merge la fel de bine. Plus ca 25% din personal va fi eliberat incepand cu 1 ianuarie 2011”, explica Gavrila Ghilea, prefectul de Bihor.

Daca sunteti in cautarea singurului loc din Romania unde criza nu a lovit, ar trebui probabil sa mergeti la Chiscani. Daca il asculti pe primar, treaba merge atat de bine, incat nu mai face fata dezvoltarii zonei. Asa ca isi ia ajutoare.

"In mod sigur nu voi da oameni afara, ba chiar voi cauta sa angajez, fiindca primaria Chiscani e o primarie functional. Nu stiu cum e la alte primarii, dar aici suntem in coasta orasului Braila, toata lumea are nevoie de primarie, au loc tranzactii de terenuri, se fac investitii, se construieste", spune primarul din Chiscani, Ion Craciun.

Primarul mai are o idee. Propune sa se mai reduca si din numarul de consilieri locali, pentru economie. La Chiscani, sunt 14 angajati la primarie si 16 alesi locali.