In mare discretie, dar in prezenta unui executor judecatoresc si a avocatilor, chiar de ziua sfintilor Constantin si Elena, hotelul Lido a fost predat familiei celui care l-a construit in urma cu 100 de ani.

Este vorba despre mostenitorii doctorului Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru al invatamantului si primul ambasador al Romaniei la Washington.

Hotelul, situat pe bulevardul Magheru, este estimat astazi la 80 de milioane de euro. Familia proprietara recunoaste ca a meritat efortul din justitie.

"60-80 de milioane, ca este in centrul Bucurestiului. Punctul zero din Romania, punctul zero din Bucuresti. Si e consolidat de Ceausescu foarte bine, nu are nicio fisura", spun proprietarii.

De un an si patru luni, la Lido nu s-a mai cazat nimeni. Hotelul este in conservare. Acum va intra intr-un program de mici renovari, inclusiv refacerea celebrei piscine cu valuri, iar din toamna va fi redeschis.

Familia Angelescu Monteoru vrea sa dea Lido pe mana unui lant hotelier international renumit. Intre timp, continua procesele de revendicare pentru alte proprietati, inclusiv Casa Monteoru de pe Calea Victoriei, unde functioneaza Uniunea Scriitorilor din Romania.