"Retrogradarea SUA, dar nu si a Marii Britanii este o nebunie. Exista de asemenea alte tari, precum Belgia, Spania, care ar trebui sa fie declasate la fel America", a spus Rogers.

Jim Rogers a prezis ca guvernele occidentale vor vinde titluri de stat la un pret mai mic printr-o noua runda de relaxare cantitativa pentru a da un imbold economiilor in cadere, intrucat politicienii nu erau pregatiti sa treaca prin durerile unui faliment.

China facea un lucru bun cand incerca sa-si linisteasca economia si sa combata inflatia, e de parere Rogers.  „Unii investitori imobiliari vor da faliment in Shanghai si alte parti ale Chinei. Dar asta nu e sfarsitul lumii si nici al economiei chineze. Lucrurile s-ar putea domoli, dar China nu va disparea de pe fata pamantului", arata el.

Rogers ii sfatuieste pe politicienii europeni, dar si pe birocrati sa se confrunte cu realitatea si sa paraseasca guvernele slabe din zona euro, iar pe oamenii care au facut credite neperformante sa-i lase sa piarda bani.

De asemenea, el e convins ca ideea imprimarii mai multor bani si cumpararea de obligatiuni lipsite de valoare, in loc de a sili oamenii sa dea faliment, e ridicola.

"In America, am avut state si orase care au dat faliment de multe ori. Acest lucru nu a distrus Statele Unite si nici dolarul".

Rogers crede ca dupa ce iti recunosti greselile, incepi de la o baza puternica, iar acest lucru inseamna capitalism.

Rogers, care a creat Quantum Fund impreuna cu George Soros in anii 70' este un cunoscut investitor si analist cunoscut pentru viziunile optimiste asupra marfurilor si Chinei. Acum locuieste in Singapore.