Potrivit datelor publicate de BNR, in iulie au fost inregistrate intrari la rezervele valutare de 1,83 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si a conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele, transmite Mediafax.

MFP a atras in iulie 336,5 milioane euro de pe piata locala, prin obligatiuni cu scadenta la trei ani, suma fiind de peste doua ori mai mare decat valoarea anuntata initial. 

In aceeasi perioada, BNR a contabilizat iesiri de 787 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta, constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. 

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,34 miliarde euro. 

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2013 au fost de 36,7 miliarde euro, fata de 35,38 miliarde euro la 30 iunie 2013. 

Platile scadente in luna august 2013 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 1,63 miliarde euro.