In noiembrie au avut loc intrari de 3,29 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, se arata intr-un comunicat al BNR.

Iesirile au totalizat 3,9 miliarde euro, reprezentand printre altele modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, inclusiv a doua rambursare de capital si dobanda, la 6 noiembrie, in suma de 726,72 milioane echivalent euro din imprumutul de la Fondul Monetar International.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,42 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 29 noiembrie 2012 au fost astfel de 35,594 miliarde euro, fata de 36,177 miliarde euro la 31 octombrie.

Platile scadente in decembrie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 376,49 milioane euro.