De cateva luni s-a umplut Bucurestiul de marcaje care separa benzile de circulatie pentru ca soferii indisciplinati sa nu mai depaseasca in coloana, sa nu mai parcheze pe mijlocul bulevardelor ori sa intoarca pe linie continua. Pentru 18 kilometri de popice, cum le spun oamenii, Primaria trebuie sa plateasca in jur de 2,7 milioane de lei, adica aproape 700 000 de euro.

Tot in Capitala se pun cu frenezie borduri, chit ca strazile sunt rupte. Investitii contestate de multi se fac si la Oradea. In curtea Primariei, muncitorii s-au apucat deja sa lucreze la o cladire noua de ghisee cu acoperis din sticla in forma de piramida. Investia este estimata la 1,5 milioane de lei.

O fi tara la ananghie, dar la chefuri nu renuntam. Intr-o comuna din Bistrita Nasaud, primaria a platit 16.000 de lei pentru Festivalul "Laleaua Pestrita", desi floarea in cauza a trecut deja. Iar in Blaj se pregateste o alta serbare care a costat peste 100.000 de lei.

Desi romanilor le place de obicei sa petreaca, rata somajului de 12 % din judetul Alba le cam taie unora pofta de distractie.

Sigur este doar ca, pana la sfarsitul acestui an, institutiile publice nu mai au voie sa cumpere masini, mobilier sau produse de birotica ca sa faca economie. Celelalte investitii raman tot la alegerea autoritatilor locale.