Potrivit privatilor din tarile membre UE, aceste lipsa de reforme este “ un obstacol major pentru redresarea economica”, se arata intr-un comunicat al BusinessEurope, transmite Reuters citat de Mediafax.

Alaturi de Romania, pe lista tarilor sunt in urma in aceste domenii,  se fla si Grecia, dar si Belgia, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Spania si Marea Britanie. Statele moderne, din punct de vedere al gestiunii banului public, productivitatii si investitiilor, sunt, in opinia oamenilor de afaceri din UE, Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia si  Elvetia. Despre bulgari nu se mentioneaza nimic. 

Cresterea imprumuturilor, care, potrivit estimarilor Comisiei Europene, vor majora datoriile celor 16 state din zona euro la 84% din PIB, de la 69% in 2008, limiteaza accesul companiilor la credite si erodeaza increderea in moneda unica.

"Este necesara adoptarea urgenta a unor masuri importante, pentru consolidarea redresarii", a declarat presedintele BusinessEurope, Jurgen Thumann, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca va da acest mesaj ministrilor de Finante din UE care se intalnesc luni si marti la Bruxelles.