In 2100, populatia va ajunge, spre exemplu, la 8,5 milioane de locuitori, daca numarul nou-nascutilor se va mentine ca acum.

Trecem printr-un "derapaj demografic alarmant", spun sociologii, care sustin ca 2011 ar putea fi anul cu cel mai mic numar de bebelusi, din 1955 incoace.

"Astazi nu s-a nascut niciun copil"- o situatie care speram sa nu devina permanenta in maternitatile noastre. Si la care s-a ajuns pe masura ce romanii au inceput sa amane sa devina parinti. Cei mai curajosi se limiteaza la unu.

In ritmul acesta, riscam insa sa fim tot mai putini. Potrivit ultimului Raport al Organizatiei Natiunilor Unite, populatia Romaniei ar ajunge la 16,8 milioane in anul 2050 si la 8,5 miloane in anul 2100, daca fertilitatea feminina ar ramane la nivelul din ultimii ani.

Nu acelasi lucru se intimpla insa in randul rromilor. Femeile din aceasta etnie aduc pe lume in medie 3 copii, in timp ce romancele doar unul.

Daca nu va creste rata natalitatii, dupa anul 3000, Romania ar putea ajunge printre primele 10 tari ale lumii care vor disparea, alaturi de Bosnia, Polonia, Austria, Portugalia, Malta si Ucraina, sustine raportul ONU.