Statul roman imprumuta doua milioane de euro in fiecare ora pentru a putea plati la timp pensiile si salariile bugetarilor dar si pentru a achita imprumuturile mai vechi, scrie Gandul.

De la inceputul acestui an pana acum, Romania a imprumutat, de la banci, FMI sau de la Comisia Europeana, 11 miliarde de euro, adica aproape 50 de milioane de euro pe zi, respectiv doua milioane de euro in fiecare ora, din zi si din noapte.

Suma include atat imprumuturile luate de stat de la banci sau de la FMI si CE, cat si transele din acordul cu Fondul care au ajuns in vistieria BNR.

Andreea Vass, consiliera economica a premierului Emil Boc, sustine ca este normal ca un stat care are cheltuieli mai mari decat veniturile sa se imprumute, pentru ca nu are alta varianta pentru a-si onora obligatiile.

"Imprumuturile sunt inevitabile. Atat timp cat ai aceasta datorie, atat timp cat exista un deficit bugetar atat de mare, cum este cel din Romania, aceasta datorie trebuie platita. Important este de unde se iau acesti bani, la ce randament si ce faci cu ei", a declarat pentru Gandul consiliera economica a premierului.

Cum va ramane imprumutul principala masura anticriza cititi in Gandul!