Randamentele obligatiunilor romanesti denominate in euro, cu maturitatea in anul 2018, au scazut vineri cu 27 puncte de baza (0,27 puncte procentuale), la 4,068%, cel mai redus nivel inregistrat vreodata. Pe ansamblul acestei saptamani, randamentul a coborat cu 57 puncte de baza, mai mult de jumatate de punct procentual, scrie Mediafax.

Pentru obligatiunile in dolari cu maturitatea la 10 ani, randamentul de referinta a scazut vineri cu 17 puncte de baza (0,17 puncte procentuale), la 4,284%, stabilind de asemenea un nou minim. In ultimele cinci zile, declinul costului de finantare in dolari s-a redus cu 51 puncte de baza, respectiv 0,51 puncte procentuale.

Obligatiunile guvernului polonez denominate in valuta, cu maturitatea in 2018, au un randament de referinta de 1,899%, in timp ce datoria Turciei afiseaza un yield de 3,345%.

"Romania beneficiaza de cerere solida pe pietele de credit din Europa Centrala si de Est. Riscurile idiosincrasice din Romania s-au atenuat in ultimul timp. Anticipam ca evolutia pozitiva va continua", comenteaza pentru Bloomberg analistul Andreas Kolbe de la banca britanica Barclays.

Leul s-a apreciat vineri pe piata interbancra cu 0,1% fata de euro, la 4,56 lei/euro.