Cerbulescu s-a intalnit pe 9 noiembrie, la Bruxelles, cu reprezentanti ai Comisiei Europene pentru initierea dialogului destinat clarificarii unor aspecte referitoare la articolul 95 din OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

"Am solicitat o prelungire a termenului (pentru transmiterea scrisorii - n.r.) cu o luna si jumatate pentru a formula mai amplu tot ce era de explicat. De fapt, pana la finele lunii decembrie a fost practic discutia. Din punctul nostru de vedere am dat cateva explicatii legate de solicitarile dansilor si, mai precis, de articolul 95. A ramas ca noi, impreuna cu membrii Comisiei de la Bruxelles, sa ne punem de acord si ei si-au manifestat intentia de a ne sprijini in a gasi o formula cat mai corecta in relatia client-banci si un echilibru in aceasta relatie", a spus Cerbulescu, pentru Mediafax.

Conform articolului 95, prevederile OUG 50 se aplica si contractelor in curs de derulare, fapt considerat de catre reprezentantii mediului bancar a fi neconform cu unele prevederi ale directivei europene pe care o transpune.

Modificarea OUG 50 privind creditele populatiei astfel incat sa asigure transparenta dar si stabilitate financiara este una dintre cele cinci preconditii pentru eliberarea urmatoarei transe de la FMI, iar in anexa scrisorii suplimentare se precizeaza ca prevederile actului normativ nu vor fi aplicate contractelor in derulare.

Ordonanta privind creditele de consum se afla in dezbatere la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, dupa ce a fost aprobata in Senat fara nicio modificare.