Dintre demnitari, pe primele locuri, dupa Para Lorant, sunt Monica Maurer, fosta consiliera in Ministerul Economiei, Bogdan Dragoi, secretar de stat  in Ministerul Finantelor si Claudiu Constantin Stafie, scretar de stat in Ministerul Economiei, care au donat fiecare cate 18.700 de lei.

Pe lisa mai figureaza presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, care a donat 1.900 de lei, Tiberiu Gorodea, de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, cu 988 de lei sau Dragos Doros, director in Ministerul Finantelor, cu 94 de lei.

Potrivit Ministerului Finantelor, exista si persoane care au donat sume pana la 1 leu.

In luna mai, Ministerul Finantelor Publice a deschis, prin Trezoreria Nationala, un cont in care orice persoana fizica poate dona orice suma, pentru diminuarea efectelor crizei economice.

Exista doua posibilitati de donare a banilor, fie prin numerar, la Trezoreria dumneavoastra de domiciliu, fie prin ordin de plata directionat in contul deschis la Trezorerie. Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele.

Sumele adunate se constituie drept venituri la bugetul de stat si vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare.