Anul trecut, romanii au realizat 372.000 de plati de taxe si impozite cu cardul, care au totalizat 133 milioane lei.

"In primul trimestru, au fost realizate tranzactii cu cardul in valoare de 98,7 milioane lei la nivel national, reprezentand trei sferturi din valoarea totala consemnata anul trecut", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe.

Din aceasta suma, valoarea tranzactiilor cu cardul online a crescut de aproape trei ori, la 16,2 milioane lei, iar platile la POS-urile instalate in casierii si locatiile speciale au consemnat un avans de 19%, la 82,5 milioane lei.

In Bucuresti au fost platite cu cardul taxe si impozite in valoare de 40 milioane lei, 85% dintre acestea fiind tranzactii fizice, la POS-urile instalate la casierii si in locatiile speciale.

La finalul primului trimestru, erau inrolate 118 primarii in portalul ghiseul.ro, unde se pot plati online taxele si impozitele locale, sau acceptau plata online pe site-urile proprii, numarul acestora fiind mai mare cu 60% fata de anul trecut.

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei s-au clasat pe primul loc la nivel national in ceea ce priveste plata cu cardul, efectuand 99 de tranzactii la 1.000 de locuitori, in crestere cu 52% fata de anul trecut. Acestia au fost urmati de locuitorii sectorului 4, cu 82 tranzactii la 1.000 locuitori, si cei din sectorul 6, cu 75 de tranzactii.

Top 10 primarii este completat de administratiile din Cluj-Napoca, Brasov, Baia Mare, Ploiesti, Oradea, Pitesti si Galati.